Rubriky
Nezařazené

Karel Roden


Karel Roden je hvězda české kinematografie, vlastně už nejen české. V tuto chvíli má na kontě řadu hollywoodských kasovních trháků: 15 minut, Blade 2, Neprůstřelný mnich, Hellboy, Bournův mýtus.

Spolupracoval s několika velice známými osobnostmi: mezi nimi zmiÅ?me například Roberta De Nira 15 minut (sám Robert De Niro si ho vybral), Wesley Snipese („Blade 2“), nebo Matta Daemona („Bournův mýtus“). Zahrál si i v několika dalších filmových hitech.

Filmografie
2006 Running Scared
2005 Last Drop, The
2004 Bournův mýtus
2004 Dead Fish
2004 Hellboy
2004 Rex-patriates
2004 Sklapni a zastřel mě
2004 Vaterland – Lovecký deník
2003 Mazaný Filip
2003 Neprůstřelný mnich
2002 „MI5“
2002 Blade II / Blade 2
2002 Bratři
2002 Sen
2001 „Černí andělé“
2001 15 minut
2001 May Day (TV)
2001 Noční hovory s matkou
2001 Paralelní světy
2001 Věrní abonenti (TV)
2000 Kytice
2000 Oběti a vrazi
2000 Pták ohnivák
1999 „Červený Bedrník“
1999 Dvojrole
1999 Kuře melancholik
1999 Praha očima
1998 Čas dluhů
1998 Pasti, pasti, pastičky
1997 O sirotkovi z Radhoště (TV)
1996 Crackerjack 2
1996 Kleine Jazzmusik, Eine
1996 Král Ubu
1995 Hodiny od Fourniera (TV)
1994 Dračí prsten
1994 Hrad z písku
1993 Kanárská spojka
1992 Don Gio
1992 Franz a Felice
1992 Princezna Fantaghiró 2 / Tajemství Zlaté jeskyně 2 / Jeskyně Zlaté růže 2 (TV)
1992 Zkouška paměti
1991 Corpus delicti
1990 Jen o rodinných záležitostech
1990 Silnější než já
1989 Čas sluhů
1989 Masseba
1988 Čekání na Patrika
1988 Pan Tau
1988 Sedem jednou ranou
1987 Copak je to za vojáka…
1987 Hauři
1987 Jak básníkům chutná život
1987 Ohnivé ženy mezi námi (TV)
1986 Můj hříšný muž
1986 Ohnivé ženy se vracejí (TV)
1986 Rubínová pohádka (TV)
1985 O štěstí a kráse (TV)
1984 Jak básníci přicházejí o iluze
1983 Ohnivé ženy (TV)