Rubriky
Nezařazené

Mel Gibson


Mel se narodil 03.01.1956 v Peekskill, New York, USA ve znamení Kozoroha.Melův první americký debut v „The River“ (1984) byl považován za úspěšný.Po krátké přestávce se Mel vrátil zpět na obrazovku s velkým trhákem Smrtonosná zbran.

Filmografie
2005 Mad Max: Fury Road
2003 Umučení Krista /The Passion of Christ/ (producent, režisér, scénář)
2003 The Singing Detective (producent) – Dr. Gibbon
2002 We Were Soldiers: Getting It Right (video) – sám sebe
2002 Znamení /Signs/ – Otec Graham Hess
2002 The 74th Annual Academy Awards (TV) – sám sebe
2002 Údolí stínů /We Were Soldiers/ – Lt. Colonel Hal Moore
2002 Parkinson (TV seriál) – sám sebe
2001 Breaking the News (TV) – Narrator
2001 Cleopatra: The Film That Changed Hollywood (TV) – sám sebe
2001 Invincible (TV) (hlavní producent)
2000 The Three Stooges (TV) (hlavní producent)
2000 Drama School (TV seriál) – sám sebe
2000 Po čem ženy touží /What Women Want/ – Nick Marshall
2000 Wallace and Gromit Go Chicken (TV) – sám sebe
2000 Patriot /The Patriot/ – plukovník Benjamin Martin
2000 Slepičí úlet /Chicken Run/ (hlas) – Rocky Rhodes
2000 The million dollar hotel /The Million Dollar Hotel/ – Detective Skinner
2000 Omnibus (TV seriál) – sám sebe v epizodě: „Wallace & Gromit Go Chicken“
1999 Forever Hollywood – sám sebe
1999 Odplata /Payback/ – Porter
1999 The Simpsons (TV seriál, hlas) – sám sebe v epizodě: „Beyond Blunderdome“
1998 Smrtonosná zbran 4 /Lethal Weapon 4/ – Detective Sergeant Martin Riggs
1997 FairyTale: A True Story – Frances‘ Father
1997 Spiknutí /Conspiracy Theory/ – Jerry Fletcher
1997 Fathers‘ Day – Scott
1996 Výkupné /Ransom/ – Tom Mullen
1995 Pocahontas (hlas) – John Smith
1995 Australia’s Outback: The Vanishing Frontier (TV) – Narrator
1995 Casper – sám sebe
1995 Statečné srdce /Braveheart/ (producent, režisér) – William Wallace
1994 Maverick /Maverick/ – Bret Maverick
1993 1993 MTV Movie Awards (TV) konferenciér
1993 The Chili Con Carne Club
1993 Muž bez tváře /The Man Without a Face/ (producent, režisér) – Justin McLeod
1992 Věčně mladý /Forever Young/ – kapitán Daniel McCormick
1992 Smrtonosná zbran 3 /Lethal Weapon 3/ – Detective Sergeant Martin Riggs
1991 Mel Gibson’s Video Diary 2: Lethal Weapon 3 (TV) – sám sebe
1991 Dame Edna’s Hollywood (TV seriál) – sám sebe
1990 Frank Sinatra: The Best Is Yet to Come (TV) – sám sebe
1990 Hamlet – Hamlet
1990 Air America /Air America/ – Gene Ryack, Pilot
1990 Pták na drátě /Bird on a Wire/ – Rick Jarmin
1989 Smrtonosná zbran 2 /Lethal Weapon 2/ – detektiv Sergeant Martin Riggs
1988 Tequila Sunrise /Tequila Sunrise/ – Dale ‚Mac‘ McKussic
1987 The Ultimate Stuntman: A Tribute to Dar Robinson (TV) – sám sebe
1987 Smrtonosná zbran /Lethal Weapon/ – seržant Martin Riggs
1985 Šílený Max 3: Chrám zkázy /Mad Max Beyond Thunderdome/ – ‚Mad‘ Max Rockatansky
1984 Paní Soffelová /Mrs. Soffel/ – Ed Biddle
1984 Rozbouřená řeka /The River/ – Tom Garvey
1984 Bounty /The Bounty/ – Fletcher Christian Master’s Mate
1984 The Making of ‚Mrs. Soffel‘ (TV) – sám sebe
1984 The Making of ‚The Bounty'(TV) – sám sebe
1982 Rok života v nebezpečí /The Year of Living Dangerously/ – Guy Hamilton
1982 Attack Force Z – kaptán P.G. Kelly
1981 Punishment (TV seriál) – Rick Monroe
1981 Šílený Max 2 /Mad Max 2: The Road Warrior/ – ‚Mad‘ Max Rockatansky
1981 Gallipoli /Gallipoli/ – Frank Dunne
1980 The Chain Reaction – Bearded Mechanic
1979 Tim – Tim
1979 Šílený Max /Mad Max/ – ‚Mad‘ Max Rockatansky
1977 Summer City – Scollop
1977 I Never Promised You a Rose Garden – baseballový hráč ve finální scéně
1976 The Sullivans (TV seriál) – australský námořní důstojník