Rubriky
Nezařazené

Nicolas Cage


Nicolas se narodil 07.01.1964 v Long Beach, California, USA ve znamení Kozoroha.
Rozhodl stát hercem po shlédnutí výkonu Jamese Deana v „East of Eden“. Herectví si zamiloval během navÅ¡těvování letní divadelní konzervatoře v San Franciscu.

Filmografie
2007 Next
2006 Amarillo Slim
2006 Ant Bully
2006 Ghost Rider
2006 Wicker Man, The
2006 World Trade Center
2005 Lord of War
2005 Weather Man, The
2004 Land of Destiny
2004 Lovci pokladů
2003 Švindlíři
2002 Adaptace
2002 Code Talkers: A Secret Code of Honor, The (V)
2002 Hollywood Salutes Nicolas Cage: An American Cinematheque Tribute (TV)
2002 Kód Navajo
2002 Sonny
2001 Christmas Carol: The Movie
2001 Italian Soldiers
2001 Mandolína kapitána Corelliho
2000 60 sekund
2000 Otec rodiny
2000 Vítejte v Hollywoodu
1999 8 MM
1999 Intimate Portrait: Laura Dern (TV)
1999 Počítání mrtvých
1998 Hadí oči
1998 Junket Whore
1998 Město andělů
1997 Con Air
1997 Sean Connery Close Up (V)
1997 Sean Connery, an Intimate Portrait
1997 Tváří v tvář
1996 American Film Institute Salute to Clint Eastwood, The (TV)
1996 Skála
1995 Leaving Las Vegas
1995 Polibek smrti
1994 Century of Cinema, A
1994 Hlídat Tess
1994 Lapeni v ráji
1994 Může to potkat i vás / Může se to stát i vám
1993 Amos & Andrew
1993 Nebezpečná hra
1992 Líbánky v Las Vegas
1992 Red Rock West
1991 Zandalee
1990 Industrial Symphony No. 1: The Dream of the Broken Hearted (TV)
1990 Jonathan Ross Presents for One Week Only: David Lynch (TV)
1990 Ohnivá eskadra
1990 Tempo di uccidere
1990 Zběsilost v srdci
1989 Polibek upíra
1988 Never on Tuesday
1987 Pod vlivem úplÅ?ku
1987 Potíže s Arizonou / Zmatky v Arizoně
1986 Chlapec v modrém
1986 Peggy Sue se vdává
1984 Cotton Club
1984 Křídla / Birdy
1984 O závod s měsícem
1983 Dravé ryby
1983 Valley Girl
1982 Zlaté časy na Ridgemont High
1981 Best of Times (TV)