Rubriky
Nezařazené

Orlando Bloom


Orlando Bloom ,nadějný a talentovaný herec ,který si podmanil díváky (a hlavně divačky) svou rolí ve snímku „Pán Prstenů“.Zde je jeho výstižný životopis a filmografie.

Orlando Bloom se narodil 13. ledna 1977 v Cantebury v hrabství Kent (Velká Británie). Měří 181 cm, má tmavě hnědé vlasy a tmavě hnědé oči.Orlando vyrůstal se svou starší sestrou Samanthou a až do puberty si myslel, že jeho biologickým otcem je Harry Bloom, což ovšem není pravda. Jeho pravým otcem je Colin Stone. Nyní bydlí v LA. Už od mládí chtěl být hercem, a proto se v šestnácti letech přidal k National Youth Theatre. Zůstal u nich dvě sezony a poté nastoupil na British American Drama Academy, aby získal pořádnou hereckou průpravu. Nejprve se objevil ve filmu Wilde. Ve studiu pokračoval na Guildhall School of Music and Drama, kterou v roce 1999 dokončil.

Dva dny před dokončením studií získal roli Legolase v Pánovi prstenů, která ho takřka přes noc proslavila po celém světě. Díky této roli (ve které se objevuje s dlouhou blond parukou) se stal idolem milionů mladých dívek ve všech státech. Jak sám přiznává, Tolkiena začal číst už ve čtrnácti, ale záhy toho nechal, protože ho začaly zajímat „děvčata a sport“. Během natáčení utrpěl snad nejvíc nehod ze všech – měl zlomené zápěstí, žebra, nohy, ruce, záda, nos, prsty a třikrát prasklou lebku.

Je svobodný a bezdětný, ale údajně chodí s Kate Bosworthovou. Má rád adrenalinové sporty a rád se baví v nějakém klubu, dále fotografování a vyřezávání. Má psa Mauda. Sláva ho rozhodně nezkazila. Ovšem pyšní se dvěma tetováními.

Filmografie
1997 Wilde – Rentboy
2000 Midsomer Murders (TV seriál) – Peter Drinkwater“ v epizodě: „Judgement Day“
2001 Černý jestřáb sestřelen
2001 Pán prstenů – Společenstvo prstenů
2001 A Passage to Middle-earth
2001 Quest for the Ring (TV)
2002 The Making of ‚The Lord of the Rings‘
2002 Making the Movie (TV)
2002 Pán prstenů – Dvě věže
2002 The Lord of the Rings: The Two Towers (počítačová hra, hlas)
2002 Lord of the Piercing (TV)
2003 The Calcium Kid
2003 Pán prstenů – Návrat krále
2003 Piráti z Karibiku – Prokletí Černé Perly
2003 The Kelly Gang